Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o tragični nesreči in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep. Foto: BoBo
Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o tragični nesreči in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep. Foto: BoBo

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je bilo na kraju dogodka ugotovljeno, da je 42-letni voznik kombija skozi Ajdovščino vozil po Vipavski cesti iz smeri Bevkove ulice proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš na Vipavski cesti hitrosti in načina vožnje ni ustrezno prilagodil okoliščinam, zato se ni mogel izogniti 68-letnemu moškemu, ki je hodil ob desni strani vozišča.

Moški je hodil ob cestišču, čeprav je bil na drugi strani ceste pločnik, so sporočili policisti. Pešca je voznik zbil s prednjim desnim delom vozila, tako da ga je po trčenju odbilo na vozišče, kjer je obležal. 68-letnik, ki je začasno bival na območju Upravne enote Ajdovščina, je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

O nesreči s smrtnim izidom je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča je odredil sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega. Vozniku kombija je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o tragični nesreči in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep.

Iskanje dodatnih informacij

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko policiji posredovali koristne informacije o prometni nesreči, pozivajo, da pokličejo policiste Postaje prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, telefon: (05) 393 41 00 oz. pišejo na e-naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si). Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200, dodajajo na PU Nova Gorica.

Hudo poškodovana peška prepeljana v UKC Ljubljana

Tudi novomeški policisti so v četrtek obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila udeležena peška. O nesreči na Šentjernejski cesti pri Veliki Cikavi so bili obveščeni malo po 14. uri. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročila 27-letna voznica osebnega avtomobila, ki je pripeljala iz smeri Novega mesta in je na prehodu za pešce trčila v 83-letno peško, ki je z njene leve strani pravilno prečkala cesto.

Hudo poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Policisti bodo po končani preiskavi zoper povzročiteljico nesreče na pristojnem tožilstvu podali kazensko ovadbo.

Policija išče neznanega voznika, ki je v Županjih Njivah trčil v peško

Na PU Ljubljana pa očividce za pomoč prosijo pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče, ki se je v četrtek okoli 12. ure zgodila v naselju Županje Njive v občini Kamnik. Neznani voznik svetlo rdečega vozila neznane znamke je trčil v peško, ki je hodila iz smeri Bistričice proti Stahovici, ter jo pri tem lažje poškodoval.

Za razjasnitev okoliščin prometne nesreče prosijo vse priče dogodka, da pokličejo na številko 113 ali na številko Policijske postaje Kamnik 01 830 31 80. Prav tako neznanega voznika pozivajo, da pokliče na eno izmed navedenih številk ali se osebno oglasi na policijski postaji na Tomšičevi ulici 4 v Kamniku.