Policisti so obravnavali več primerov nezakonitih vstopov v Slovenijo. Foto: BoBo
Policisti so obravnavali več primerov nezakonitih vstopov v Slovenijo. Foto: BoBo

Policisti ljutomerske policijske postaje so osebni avtomobil renault scenic z avstrijskimi registrskimi tablicami pred naseljem Srednja Bistrica ustavili v četrtek malo pred 7. uro.

Pri kontroli vozila in potnikov so odkrili, da 35-letni voznik, sicer državljan Moldavije, nezakonito prevaža 11 državljanov Pakistana, ki so jih po končanih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom. Voznika so pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

V Gornji Radgoni iz tovornjaka skočili trije tujci, na Škofijah so jih v kombiju odkrili 30

Tujce, skrite med tovorom, so policisti v četrtek dopoldne obravnavali tudi v Gornji Radgoni. V tamkajšnje podjetje je tovorno vozilo, h kateremu je bil pripet priklopnik, pripeljalo tovor iz Srbije. Po odprtju priklopnega vozila so iz njega skočili trije tujci in zbežali, a so jih policisti kmalu prijeli.

Policisti so v postopku ugotovili, da so državljani Afganistana v tovorni del vozila vstopili 9. marca v Srbiji in da so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Po končanih policijskih postopkih jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Pred nadzorno točko na Škofijah pa so policisti malo pred 11. uro preverjali kombi ljubljanske registrske oznake, ki pred tem kljub znakom policije ni ustavljal. V vozilu so policisti poleg voznika in sopotnika odkrili še 30 ljudi, ki so Slovenijo prečkali nezakonito. Postopki še potekajo, so sporočili s koprske policijske uprave.