Fotografija je simbolična. Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO
Fotografija je simbolična. Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO

Po trenutnih informacijah naj bi ponesrečenko zunaj poti smrtno poškodovala večja skala, ki se je je oprijela, ta pa se je prevalila nanjo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na Kredarici zdrsnila tuja planinka

Na območju Triglava se je v četrtek zjutraj pri sestopu s Kredarice proti Vodnikovemu domu poškodovala tudi tuja planinka. Zdrsnila je na zasneženi trdi snežni podlagi in se poškodovala pri okoli 50-metrskem drsenju po strmem pobočju, so sporočili policisti.

Posredovali so gorski reševalci in vojaški helikopter.

Pozor: Razmere v gorah še niso poletne

Policija ob tem vse, ki se odločajo za odhod v gore, opozarja, naj jih ne zavede preveč spomladanski pogled iz doline in razmere na nižje ležečih hribih. Te namreč niso niti približno primerljive z visokogorjem. Sneg tam namreč še vztraja, dodatno pa razmere otežujejo številne padavine.

Policisti poleg tega opozarjajo, da ima lahko v gorah že majhna napaka hude posledice. Tveganje za nesrečo se lahko zmanjša s kombinacijo znanja, pripravljenosti, opreme, odgovornosti, previdnosti in zavedanja, da so gore nepredvidljive. V gorah zdaj nevarnost predstavljajo šibke plasti snega, napihan in nov sneg.