Torba, v kateri so našli prepovedana mamila, je last 35-letnega srbskega državljana, zaposlenega na vlaku. Foto: BoBo

Vodja kriminalističnega sektorja Policijske uprave (PU) Novo mesto France Božičnik je na novinarski konferenci na postaji mejne policije v Dobovi povedal, da je bilo v torbi 26 zavitkov heroina s skupno težo nekaj več kot 13 kilogramov in nekaj več kot polkilogramska vrečka s prepovedano konopljo.

Mamila so odkrili pri pregledu potniškega vagona, ki ga uporablja osebje. Torba pa je last 35-letnega srbskega državljana, zaposlenega na vlaku, za katerega je preiskovalni sodnik odredil pripor. Grozi mu od pet do 15 let zapora.

Glede na ugotovitve sklepajo, da je omenjeni tihotapec član večje kriminalne združbe, policija pa preiskavo nadaljuje v tej smeri. Policisti ocenjujejo, da bi bil zaseženi heroin lahko vreden več kot 1,33 milijona evrov, je še navedel Božičnik.

Po podatkih PU-ja Novo mesto so na njenem območju v zadnjih 15 letih zasegli približno 900 kilogramov različnih prepovedanih mamil, od tega skupaj z zadnjim zasegom 460 kilogramov heroina, več kot 400 kilogramov prepovedane konoplje, 10 kilogramov amfetaminov in med drugim še nekaj manjših količin različnih tablet, ki so vsebovale psihoaktivne substance in kokain.

Na meji zasegli 13 kilogramov heroina