Foto: BoBo
Foto: BoBo

V nedeljo je v požaru v Logarski dolini v celoti pogorel lesen objekt, velik 8 krat 15 metrov. V hlevu je bilo nekaj živine, ki je lastnikom in gasilcem ni uspelo rešiti. Ogenj je objekt v celoti uničil, materialna škoda je zelo visoka, so sporočili s Policijske uprave Celje. Prve ugotovitve policistov ne kažejo, da je bil požar posledica dejanja tretje osebe.

V ponedeljek zjutraj pa je požar zajel velik gospodarski objekt s hlevom na kmetiji Bindiš v Šentjanžu nad Dravčami. Tudi tam je poginilo več goved – zgorelo je 12 živali, še za štiri od osmih goved, ki so jih gasilci rešili, je veterinar odredil zakol zaradi opeklin. Ogenj pa je po prvih podatkih uničil tudi več kmetijskih strojev, dve osebni vozili in več drugih stvari. Materialna škoda je zelo velika, so še navedli na celjski policijski upravi, kjer še opravljajo ogled kraja dogodka.

V požaru prizadeti družini Jureta Šavca je pomoč iz proračunskih rezerv že obljubila Občina Vuzenica, steklo je tudi zbiranje sredstev na računu območnega združenja Rdečega križa Radlje ob Dravi. Kot so sporočili z občine, se bodo sredstva na računu Rdečega križa zbirala za ponovni začetek in ohranitev kmetijske dejavnosti.

Podatki za nakazilo denarne pomoči

RKS OZ Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 7, 2360 Radlje ob Dravi;
TRR: SI56 0247 0001 5762 721;
SWIFT: LJBASI2X;
SKLIC: SI00 1-22;
NAMEN: Požar Bindiš.