Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Tragični dogodek se je zgodil okoli šeste ure zjutraj v garderobi policijske postaje Krško. Pištola se je sprožila med tem, ko sta se 25-letni policist in njegov 21-letni kolega in hkrati najboljši prijatelj preoblačila. "Mi vemo samo, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja, zato bi res počakali do konca preiskave, ki bo potrdila, kaj je šlo res narobe," je na vprašanje, ali se je nesreča zgodila pri upravljanju orožja, odgovoril direktor PU-ja Novo mesto Janez Ogulin. Preiskavo sicer vodi Specializirano državno tožilstvo.

"Po prvih informacijah smo ugotovili, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja in da je eden izmed policistov hudo ranjen. Skušali so mu pomagati, sodelavci so izvajali različne postopke, prišli so reševalci in ves čas smo upali, da poškodbe le niso bile tako hude in da se bo srečno končalo. Žal smo bili ob 7.12 obveščeni, da je naš sodelavec izgubil boj z življenjem, zaradi česar smo takoj stopili v stik s svojci, s katerimi smo se srečali v brežiški bolnišnici in jim ponudili vso pomoč, ki jo lahko pač ponudimo," je tragično nesrečo opisal direktor PU-ja Novo mesto.

Kot je še dodal, sta bila oba policista na postajo napotena 1. oktobra letos, doma pa sta z območij drugih policijskih uprav. Vodilni so sicer prepričani, da sta bila oba dobro izurjena za policijsko delo. Ogulin je dodal še, da je v zdravstveni oskrbi tudi policist, ki je sprožil strel.

Šok za vse, šok za policijo, šok za policiste, je dogodek označil v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. "Nesrečen dogodek, ki ga je zagrešil mladi policist, je še toliko bolj tragičen, ker je za posledicami tega dogodka umrl njegov najboljši prijatelj," je dodal in poudaril, da svojcem umrlega policista in sodelavcem nudijo vso psihološko pomoč.

"Izgubili smo mladega policista, na začetku svoje kariere, in zaradi tega je vsa organizacija v šoku. V življenju sem videl že marsikaj, mislil sem, da sem pripravljen na vse, a tak dogodek te preprosto ne more pustiti ravnodušnega," je še dejal Lindav, ki je že odredil tudi strokovni nadzor nad izvajanjem določenih nalog na PU-ju Novo mesto.

Tako Lindav kot Ogulin sta se srečala tudi z družino pokojnega ter njim in sodelavcem izrazila sožalje. Sožaljem svojcem, policistom policijske postaje in vodstvu slovenske policije je na Twitterju izrekel tudi predsednik republike Borut Pahor.

V tragični nesreči umrl 25-letni policist