Notranjost železarne na Ravnah na Koroškem. Foto: BoBo
Notranjost železarne na Ravnah na Koroškem. Foto: BoBo

Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je eksplodiralo v peči za pridobivanje taline, pri tem je bil en delavec lažje telesno poškodovan, dobil je udarnine in je bil napoten v ravenski zdravstveni dom. Požar so pogasili gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem.

Medtem v Sij Metalu Ravne nastalo škodo še ocenjujejo. Jeklarno so ponovno zagnali malo po 10. uri, prav tako nemoteno poteka tudi delo v ostalih obratih Sij Metala Ravne, so za STA pojasnili v Slovenski industriji jekla. Tuja krivda za nesrečo je za zdaj izključena. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Gasilci v jeklarni že v četrtek

Gasilci so prostore podjetja Sij Metal Ravne sicer obiskali že v četrtek pozno zvečer zaradi vonja po plinu. "Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so z merilcem opravili meritve in ugotovili vsebnost amonijaka in klora. Izvedli so evakuacijo oseb in prezračili prostore industrijskega objekta," so zapisali na spletni strani KGZ Ravne na Koroškem.

V podjetju Sij Metal Ravne se je zgodila nesreača že lanskega junija, ko sta pri čiščenju žlindrine jame pod elektroobločno pečjo eksplodirala žlindra in tekoče jeklo. Poškodovana sta bila dva delavca, eden od njiju huje. Delo na peči je bilo začasno ustavljeno.

Foto: BoBo
Foto: BoBo