Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Po doslej zbranih podatkih so policisti ugotovili, da se je na območju komunalnega odlagališča nahajal voznik delovnega stroja z naloženim materialom. V tem času se je na odlagališče pripeljal voznik s tovornim vozilom, ki je vozil odpadni material iz področij sanacij, izstopil, ter se gibal v bližini delovnega stroja.

Pri premiku z delovnim strojem bagrist moškega, ki je izstopil iz vozila, ni opazil ter ga je zbil in delno prevozil. Moški je pri tem utrpel hujše poškodbe in bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Policisti posamezne okoliščine nesreče še ugotavljajo, nato pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno državno tožilstvo, so sporočili na Policijski upravi Ljubljana.

Policija: Pazimo drug na drugega!

Obenem so ponovno pozvali vse, ki se nahajajo na območju sanacij po nedavnih poplavah, da pazijo na lastno varnost in na varnost drugih. Ker je na teh območjih veliko ljudi, odpadnega materiala in tudi delovnih strojev, je nevarnost nesreč še toliko večja.

"Vsi, ki pomagajo, vlagajo ves trud v pomoč drugim in pri tem dela opravljajo neprestano že od prejšnjega tedna, zato je lahko njihova koncentracija glede okoliščin, ki privedejo do nesreče, še toliko manjša – zato pazimo drug na drugega!" so zapisali v sporočilu.

Med sanacijo bager povozil prostovoljca