Pred banko v Kočevju se je vnel množičen pretep. Foto: BoBo
Pred banko v Kočevju se je vnel množičen pretep. Foto: BoBo

Prepir se je začel v sredo dopoldne med čakajočimi na vstop v eno od bančnih ustanov, v prepiru in nato pretepu pa je sodelovalo devet ljudi, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kot so zapisali, je v času pretepa proti pločniku, kjer je pretep potekal, z vozilom zapeljal 48-letnik iz Kočevja. Trčil je v enega človeka, ki je bil vključen v pretep, in še v dva, ki sta bila takrat naključno na pločniku. Nato se je zaletel še v stavbo, kjer pa je vozilo nazadnje obstalo.

Dva od udeležencev pretepa sta po trčenju 48-letnika izvlekla iz vozila in začela udarjati s palico po vozilu. Medtem ko je 48-letnik želel pomagati na tleh ležečemu poškodovanemu sinu, je do njega pristopil 23-letnik, ki ga je udaril s palico in ga huje poškodoval. S še dvema moškima pa je 48-letnika pretepal do prihoda policije.

Poškodovanih šest ljudi

48-letnika so odpeljali v novomeško bolnišnico, njegovo življenje ni ogroženo, po oskrbi so ga iz bolnišnice že odpustili. V dogodku pa je bilo lažje poškodovanih še pet ljudi.

Pridržali dva človeka

Policisti so 48-letniku in 23-letniku odvzeli prostost in ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Prvega zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, drugega pa zaradi sumov kaznivih dejanj nasilništva in povzročitve hude telesne poškodbe. Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor.

Poleg omenjenih je kaznivega dejanja nasilništva osumljenih še pet ljudi. Zoper še štiri ljudi pa policisti vodijo postopke o prekršku zaradi kršitev po zakonu o javnem redu in miru. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in preverjanje okoliščin dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo ter izvedli ustrezne prekrškovne postopke.