Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje so ob 11.53 na ljubljanski obvoznici pri izvozu za Zaloško cesto v smeri Bizovika zaradi vožnje v napačno smer trčila štiri osebna vozila. V nesreči sta dva človeka umrla, dva sta bila huje poškodovana in sta v smrtni nevarnosti, trije pa so bili lažje poškodovani.

Nesreča se je zgodila, ko je 86-letni voznik osebnega avtomobila vozil od razcepa Sneberje proti predoru Golovec in zavil polkrožno ter nadaljeval vožnjo po avtocesti v nasprotni smeri, v smeri razcepa Sneberje.

Takrat je v smeri predora Golovec pripeljal 66-letni voznik osebnega vozila. 86-letni voznik je trčil vanj in je umrl na kraju nesreče, 79-letna sopotnica v njegovem vozilu pa je bila hudo telesno poškodovana. 66-letni voznik je bil v nesreči hudo telesno poškodovan, njegova 62-letna sopotnica pa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla.

Po podatkih uprave so poleg policistov posredovali tudi gasilci ljubljanske gasilske brigade, ki so zavarovali kraj dogodka, iz ukleščenih vozil rešili poškodovance, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, ter reševalci in delavci Darsa.

Zaradi reševanja, odpravljanja posledic in ogleda je bila obvoznica na tem delu več ur zaprta. Promet je bil preusmerjen na vzporedne ceste, zaprt je bil tudi prehitevalni pas v nasprotni smeri. Popoldne so posledice prometne nesreče umaknili in obvoznico znova odprli.