Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, je 37-letni povzročitelj pozno popoldne vozil z vozilom po desnem prometnem pasu proti Mariboru in nato zapeljal na levi prometni pas, ne da bi se prepričal, ali je to varno. V tistem trenutku ga je namreč po levem prometnem pasu prehiteval 32-letni voznik osebnega avtomobila.

Zaradi trčenja v desni bočni del avtomobila je 32-letnik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v varovalno ograjo ob izvozu za Pernico, pri tem je njegovo vozilo vrglo v zrak. Po izjavah očividcev je pri tem padel iz vozila in obležal.

Posredovali so reševalci, ki so poškodovanega 32-letnika odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Dobil je hude poškodbe, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Avtocesta je bila za ves promet zaprta med 20.20 in 23.00, za obvoz je poskrbel vzdrževalec avtoceste.

Policisti bodo zoper povzročitelja napisali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo, zoper udeleženca pa bodo izvedli ukrep po znani analizi strokovnega pregleda. Zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo mu bo izdan plačilni nalog, so še navedli na PU-ju Maribor.