Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

24-letni voznik reševalnega vozila je v nedeljo malo po 22. uri vozil po regionalni cesti od Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom in začel drseti na nasprotni pas, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 26-letni voznik, sporoča Generalna policijska uprava.

Reševalno vozilo je odbilo levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok.

V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik in zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lahko telesno poškodovana. Prav tako je bil lahko poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je dobil hude telesne poškodbe.

Ogled kraja prometne nesreče so opravili celjski policisti, prisotni sta bili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Zaradi posledic nesreče je bila cesta zaprta do 2.30.

To je 13. letošnja žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje (lani v enakem obdobju so umrli štirje).

Kronika pretekle noči

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 79 prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, 14 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Policisti so obravnavali še 61 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj, še sporoča GPU.