Voznica je zapeljala s ceste v betonski zid. Foto: BoBo
Voznica je zapeljala s ceste v betonski zid. Foto: BoBo

Voznica je vozila po regionalni cesti od Ajševice proti Italiji, blizu ene od stanovanjskih hiš na Vipavski cesti, kjer vozišče poteka v blagem klancu navzdol, pa je iz neznanega razloga z avtomobilom zapeljala desno zunaj vozišča v jarek in nato s prednjim desnim blatnikom podrsala kamniti obcestni zid, od tam pa zapeljala prek dovozne poti za stanovanjsko hišo in trčila v betonski zid, kjer je vozilo obstalo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Takoj po nesreči so voznici na kraju prvo pomoč z oživljanjem najprej nudili naključni mimoidoči in policisti, nato pa so se jim pridružili še novogoriški reševalci in gasilci. Oživljanje je bilo neuspešno, od zdravnice na kraju nesreče pa je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Glede na dosedanja ugotovljena dejstva so policisti kakršno koli tujo krivdo izključili in bodo o tragični nesreči s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
Gre za tretjo smrtno žrtev v letošnjem letu na cestah na severnem Primorskem.