V trampolinskem parku WOOP! nesrečo obžalujejo. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
V trampolinskem parku WOOP! nesrečo obžalujejo. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

"Oseba je med športno aktivnostjo na trampolinu padla v jamo pod trampolinom in se huje poškodovala," so v zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Prvo pomoč so nudili v Gasilski brigadi Ljubljana, reševalci pa so poškodovanega nato odpeljali v bolnišnico. Poškodovanec je v smrtni nevarnosti.

Iz trampolinskega parka WOOP! v Ljubljani pa so v soboto zvečer pojasnili, da je šlo za nesrečo med treningom akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja. Poškodoval se je polnoletni profesionalni akrobat. "Nesreča se je zgodila ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in treningom akrobatskih elementov. Ob dogodku je prejel takojšnjo pomoč zaposlenih," je povedal direktor trampolinskega centra Woop! Miran Razoršek.

"Nesrečo obžalujemo in poškodovanemu želimo čim hitrejše okrevanje," je poudaril.

Nesreča se je zgodila v soboto nekaj po 16. uri.

Na PU-ju Ljubljana so za MMC potrdili, da so bili obveščeni o nesreči in da je človek "med treningom padel med športne blazine in se huje poškodoval". Njegovo življenje je ogroženo. Policisti po do zdaj zbranih informacijah znakov kaznivega dejanja niso ugotovili.