Nesreča se je zgodila, ko sta pešca avtocesto prečkala zunaj naselja Grm. Foto: BoBo
Nesreča se je zgodila, ko sta pešca avtocesto prečkala zunaj naselja Grm. Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila, ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz ljubljanske smeri proti Novemu mestu pripeljala 37-letna voznica avtomobila, ki je kljub zaviranju trčila v pešca. 15-letni pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, 22-letni pešec pa je bil v nesreči hudo poškodovan. Reševalci nujne medicinske pomoči so mu na kraju nudili prvo pomoč, ga oživljali, nato pa ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je ostal na zdravljenju.

Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti, zdravniško pomoč pa so nudili tudi voznici. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po končani preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Po neuradnih informacijah naj bi moška iz okolice Novega mesta na avtocesti proti Ljubljani ostala brez goriva in se nato brez vidnih oznak odpravila na drugo stran avtoceste, je poročal Radio Slovenija. Policisti ob tem opozarjajo na varno ravnanje v takšnih primerih.