Kraj dogodka. Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona
Kraj dogodka. Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona

S PU-ja Novo mesto so navedli, da so se metliški policisti v četrtek odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice ne oglaša na telefon. Ob prihodu na njen dom nekaj pred tretjo uro popoldne so policisti v garaži našli moškega, ki je storil samomor, v prostorih hiše zraven pa mrtvo žensko.

Poklicali so reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva. Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letno žensko in 38-letnega moškega, ki sta bila v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslovu.

Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona
Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona

Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-let star moški pa je naredil samomor, znakov nasilja pri njem niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački.

Kriminalisti so ogled zvečer prekinili in ga nadaljevali v petek zjutraj, ko so našli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe 61-letni ženski. Našli so tudi poslovilno pismo.

Preiskovalna sodnica je za pokojnico odredila sodno obdukcijo, da se ugotovijo vse okoliščine dogodka in čas nasilne smrti.

Tragičen dogodek v Beli krajini