Stanovalci močno poškodovanih hiš bodo bivali pri sorodnikih ali pa jim bo prenočišče zagotovila civilna zaščita. Foto: PU Kranj
Stanovalci močno poškodovanih hiš bodo bivali pri sorodnikih ali pa jim bo prenočišče zagotovila civilna zaščita. Foto: PU Kranj

V eni hiši je bil v času nastanka požara en človek, v drugi pa dva, ker so goreča objekta pravočasno sami zapustili, evakuacija ni bila potrebna. Poleg enega gospodarskega poslopja sta zaradi ognja močno poškodovani tudi obe hiši, zato bo prenočišče za tri stanovalce zagotovil občinski štab civilne zaščite Kranjska Gora, dva pa bosta pri sorodnikih.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, ni bil nihče poškodovan, nastala pa je velika materialna škoda. Ogenj je poškodoval štiri objekte, ki se držijo skupaj, medtem ko okoliški objekti niso bili ogroženi in niso poškodovani. Gasilci pa so iz obeh gospodarskih poslopij rešili 13 živali.

Požar je gasilo 105 gasilcev Gasilsko-reševalne službe Jesenice in okoliških gasilskih društev v občini Kranjska Gora z 22 gasilskimi vozili. Ogenj je pogašen, gasilci pa v okviru sanacije po požaru še razkopavajo posamezna žarišča. Do preklica bo na kraju ostala tudi požarna straža.

Varnostni ukrep odklopa električne energije za objekte v okolici požara je preklican. Še naprej pa policisti opozarjajo, da so zaradi gašenja ceste na kraju dogodka spolzke. Stanovalci naj imajo zaprta okna, dokler se bo z območja požara valil dim.