Šestletni deček je januarja utonil v bazenu Term Ptuj. Foto: Pixabay
Šestletni deček je januarja utonil v bazenu Term Ptuj. Foto: Pixabay

Po informacijah časopisa Večer gre za animatorki, ki sta skrbeli za otroke na rojstnem dnevu.

Deček se je januarja v Termah Ptuj udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. V Termah Ptuj so po nesreči poudarili, da je bilo v vodnem parku potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

V Plavalnem klubu Terme Ptuj očitkov za časopis niso mogli komentirati, saj jih kriminalistična policija o tem, da je podala ovadbo zoper kogar koli iz Plavalnega kluba Terme Ptuj, ni obvestila.

Vodja ptujskega tožilstva Janja Bernard Korpar pa je Večeru potrdila, da je tožilstvo 23. marca prejelo ovadbo zoper dve fizični osebi zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, izvedenega v sostorilstvu, in da je zadeva v reševanju pri pristojni državni tožilki.

Če bo tožilka ovadbo kriminalistov ocenila za utemeljeno, bo zoper ovadeni animatorki na ptujsko okrožno sodišče vložila zahtevo za uvedbo sodne preiskave. Osumljenima za kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti grozi kazen od šest mesecev do pet let zapora, je še poročal časopis.