Policisti PU Ljubljana so v zgodnjih jutranjih urah obravnavali nesrečo s smrtnim izidom. Foto: BoBo
Policisti PU Ljubljana so v zgodnjih jutranjih urah obravnavali nesrečo s smrtnim izidom. Foto: BoBo

Na območju Orehovice se je okoli 3. ure zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebi na motorju. Po prvih ugotovitvah policistov sta se 21-letnik in 31-letnik peljala po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa sta v kraju Orehovica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla, nato pa drsela po vozišču in trčila v nasip ob cesti.

31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš, a so ga kmalu izsledili v okolici. Ker je bil v nesreči huje poškodovan, so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj še vedno ni znano, kdo od vpletenih je vozil motor. So pa potrdili, da oba med vožnjo nista uporabljala motoristične opreme in varnostne čelade.

Motorista policisti opazili že nekaj minut pred nesrečo

Kot so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so nekaj minut pred nesrečo vožnjo dveh oseb brez čelad na motorju policisti opazili že na območju Zagorja in ju poskušali ustaviti.

Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli še drugo motorno kolo, na katerem sta bila, kot se je izkazalo, ponesrečena motorista. V nadaljevanju so obe vozili izgubil z vidnega polja in nato v kraju Orehovica naleteli na nesrečo. Osebi na motorju, ki so ju najprej poskušali zaustaviti, do sedaj še niso bili izsledili.

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.
Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta od Zagorja proti Trojanam zaprta do 11.30 ure.