Foto: BoBo
Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila, ko je 33-letni voznik šest metrov dolge limuzine v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 32-letni voznik. Zaradi hudih poškodb je 85-letna sopotnica v osebnem avtomobilu na kraju nesreče umrla. Preostali poškodovani udeleženci prometne nesreče so bili odpeljani v UKC Ljubljana in niso v smrtni nevarnosti.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku limuzine pokazal 0,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika zato vodijo predkazenski postopek.

Uprava za zaščito in reševanje navaja, da so gasilci PGD-ja Škofja Loka zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili dva človeka, odklopili akumulatorja, osvetljevali kraj dogodka, posuli razlite motorne tekočine in očistili vozišče. Nudili so tudi pomoč delavcem vlečne službe pri nalaganju vozil ter pri oskrbi v nesreči poškodovanih ljudi reševalcem iz Škofje Loke in Kranja. Cesta je bila med intervencijo popolnoma zaprta.