Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay

Policista z raške policijske postaje sta ob prihodu ugotovila, da je imela starejša ženska zelo hude poškodbe glave, mlajša pa lažje in da ju je obe pretepel 23-letnik, ki živi v isti hiši. Policista sta osumljenega zato pridržala, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Preiskavo dogodka so nato prevzeli mariborski kriminalisti, na kraj kaznivega dejanja pa sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna tožilka.

Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da se je osumljenec zjutraj sprl s svojim dekletom. Prepir je slišala njegova babica, ki ga je skušala pomiriti, a jo je na hodniku stanovanjske hiše napadel in jo hudo telesno poškodoval. Zatem se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle.

Osumljeni je po dogodku sam po telefonu poklical reševalce in dejal, da je njegova babica padla in se poškodovala. Starejša ženska je dobila zelo hude poškodbe, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti, medtem ko so 21-letno dekle po zdravniški oskrbi odpustili v domačo oskrbo.

Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa uboja so nasilneža v nedeljo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje pokusa uboja osumljenemu grozi od pet do 15 let zapora, za nasilništvo pa še dodatna zaporna kazen do treh let. Organi pregona so moškega v preteklosti že večkrat obravnavali in ga tudi pravnomočno obsodili za kazniva dejanja z elementi nasilja, in sicer za povzročitev tako lahke kot hude poškodbe, nasilništva in nasilja v družini.