Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Iskalno akcijo so organizirali v okolici reke Save od Črnuč do območja Policijske postaje Hrastnik. Truplo za zdaj še neznanega moškega so odkrili v reki na območju policijske postaje Ljubljana Bežigrad. Identiteta najdenega moškega bo predvidoma ugotovljena v prihodnjih dneh, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

V torkovi iskalni akciji je bilo udeleženih 17 policistov, pomagalo pa je tudi 11 gasilcev z reševalnimi čolni. Sodelovali so tudi člani Podvodne reševalne službe Ljubljana, Ribiškega društva Zagorje ob Savi ter člani več drugih društev, ki so dejavna ob vodi.

Preiskovanje so začeli s tremi rafti in dvema potapljačema. Truplo so našli na otočku v bližini piknik prostorov RIC Sava-šport Ljubljana. S pomočjo rafta so ga prepeljali do brega, kjer so ga prevzeli uslužbenci pristojne pogrebne službe, je navedla uprave za zaščito in reševanje.

Policisti policijskih postaj ob reki Savi so vsak dan pregledovali obrežje. Od izginotja 41-letnika so organizirali tri večje skupinske iskalne akcije, kjer so za iskanje uporabili tudi policijski helikopter in letalnik, so še zapisali na policiji.