Motorista je v desnem ovinku odneslo s cestišča, kjer je trčil v drog. Foto: BoBo
Motorista je v desnem ovinku odneslo s cestišča, kjer je trčil v drog. Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila, ko je 39-letni voznik motornega kolesa vozil iz Malne proti Lenartu in je v ostrem desnem ovinku zapeljal na levo smerno vozišče ter čez pločnik za pešce in trčil v drog javne razsvetljave. Od tam je padel na njivo in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 30 prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, štiri nesreče so se končale z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 112 kršitev javnega reda in miru ter 38 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 87-krat posredovali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršilca. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so pridržali enega voznika in zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 12 vlomov, deset poškodovanj tuje stvari, devet tatvin, tri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po en rop in drzna tatvina.