Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Okoli 20. ure je na kraju dogodka posredovalo več patrulj, policisti so ob prihodu zaznali več ljudi, ki so kršili javni red in mir. Konkretno so kričali na zaposlene v gostinskem lokalu in se z njimi in tudi med seboj prerivali. Policisti so za vzpostavitev javnega reda uporabili prisilna sredstva zoper več posameznikov, ki so huje kršili javni red in mir in niso upoštevali ukazov policije, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V nadaljevanju je večja skupina skušala ovirati postopke policije. Med drugim so na ulici uporabljali pirotehniko. Po večkratnem pozivanju se je množica razšla. Po do zdaj znanih podatkih zoper množico niso uporabili prisilnih sredstev in v dogodku ni bil nihče poškodovan oziroma na kraju dogodka ni nihče potreboval zdravniške pomoči.

Postopek policije, upravičenost uporabe prisilnih sredstev, morebitne poznejše prijave poškodb in vse okoliščine dogodka bodo temeljito preverili v nadaljnjem postopku, so napovedali v sporočilu za javnost. Policisti prav tako še zbirajo obvestila o vseh zaznanih kaznivih ravnanjih posameznikov in bodo ustrezno ukrepali.