Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Po podatkih policije naj bi 25-letni moški iz Brezja ustrelil 22-letnega moškega iz okolice Novega mesta. Ranjeni so bili še trije ljudje. Osumljenec je s kraja dogodka pobegnil, policisti so ga izsledili danes zjutraj.

Kot je v izjavi za javnost povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Novo mesto France Božičnik, je Operativno-komunikacijski center po prejetih klicih o streljanju na številko 113 na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, pozneje pa so se v delo vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

V streljanju so bili ranjeni trije ljudje, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let. Dva od njih sta bila prepeljana v novomeško splošno bolnišnico, enega s poškodbo glave pa so prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Po zadnjih podatkih ni življenjsko ogrožen.

Ogled kraja dejanja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, skupaj z dežurno državno tožilko, pomoč so jima nudili kriminalisti in forenziki ter strokovnjaki inštituta za sodno medicino.

Med 22. uro zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo več kot sto ljudi, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Osumljenec v policijskem pridržanju

Osumljenec je takoj po dogodku pobegnil, a ga je policija tudi po zaslugi hitrih objav v medijih izsledila in ujela danes nekaj po 7. uri. Zoper njega je bilo odrejeno policijsko pridržanje.

Motiv kaznivega dejanja po Božičnikovih besedah še ni znan. Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov s področja javnega reda.

Policija z intenzivno kriminalistično preiskavo nadaljuje. Med drugim še vedno potekajo ogledi krajev kaznivih dejanj in pregledi zaseženih vozil, pri čemer si policija pomaga tudi z brezpilotnim letalnikom. Vse ostale podrobnosti dogajanja bodo znane, ko bo preiskava zaključena.

Zaradi prvega ogleda kraja dogodka je bila cesta Mirna Peč-Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj.

Pri Novem mestu po streljanju umrl 22-letnik