Ogled kraja dogodka še vedno poteka, so v izjavi za javnost ob 17:45 sporočili policisti. Foto: BoBo/Borut Živulović
Ogled kraja dogodka še vedno poteka, so v izjavi za javnost ob 17:45 sporočili policisti. Foto: BoBo/Borut Živulović

Policisti so bili okoli 15. ure obveščeni o incidentu na Viču, v bližini Upravne enote Ljubljana. Ob prihodu na kraj dogodka so našli moškega, ki je bil huje poškodovan s strelnim orožjem. "Kmalu po prihodu policistov na kraj je hudo poškodovani moški umrl, ugotovljeno je bilo, da je moški rane dobil s strelnim orožjem," je policija sporočila v izjavi za javnost. Policisti so kraj zavarovali, kriminalisti pa so začeli intenzivno preiskavo za izsleditev storilca.

Po do zdaj znanih podatkih naj bi bil storilec moški, visok približno 170 centimetrov, oblečen v temna oblačila, imel je zamaskiran obraz, na glavi pa črno kapo. S kraja je peš pobegnil v smeri Rožne doline.

Policija prosi vse, ki bi o dogodku kar koli vedeli, ali so bili priča dogodku, da o tem obvestijo policijo in pokličejo na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.

Po neuradnih informacijah TV Slovenija naj bi bil umrli 34-letni Ljubljančan, stari znanec policije, za katerega predvidevajo, da ni bil naključna tarča, saj naj bi bil v Ljubljani tarča streljanja že aprila 2020, ko je bil ranjen. Takrat je bil oborožen, streljal je nazaj na napadalca, policisti pa so nato na kraju obračuna našli večjo količino denarja.

Po neuradnih podatkih spletnega Večera naj bi bila žrtev v sporu s slovensko celico Kavaškega klana.

V Ljubljani v streljanju umrl moški