Eno vozilo je po trčenju zgorelo. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Eno vozilo je po trčenju zgorelo. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Poziv očividcem

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče policija poziva morebitne očividce, ki so videli prometno nesrečo ali opazili vožnjo katerega v nesrečo udeleženih avtomobilov, da pokličejo na telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Po prvih ugotovitvah po ogledu je 38-letni voznik temno sivega osebnega vozila renault megane, doma iz okolice Novega mesta, peljal proti Novemu mestu, ko mu je nasproti pripeljala 56-letna voznica svetlo sivega osebnega avtomobila škoda roomster, doma iz okolice Trebnjega. Voznica je iz neznanega razloga zapeljala čez neprekinjeno ločilno črto na nasprotno vozišče. Prišlo je do čelnega trčenja, pri čemer je osebni avtomobil 38-letnika, v katerem sta bila dva otroka, stara šest in devet let, zaradi silovitosti trka zgorel. Vsi štirje udeleženci prometne nesreče so umrli na kraju, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci, reševalci in policija. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je cesta Trebnje–Novo mesto v bližini naselja Poljane pri Mirni Peči še vedno zaprta.

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Preiskava okoliščin nesreče z ogledom kraja še ne bo končana, saj bo treba podrobneje preučiti še sledove na obeh vozilih, ki jih je policija zasegla.

Foto: RTV Slovenija/Alenka Bevčič
Foto: RTV Slovenija/Alenka Bevčič

Na istem odseku tragedija že pred 15 leti

Kot je poročal radijski dopisnik Jože Žura, se je pred 15 leti na istem odseku ceste, le 100 metrov stran, zgodila najhujša prometna nesreča na dolenjskih cestah. Takrat je v dveh avtomobilih, ki sta ostala ukleščena pod gorečim tovornjakom, naloženim z osebnimi vozili, umrlo osem ljudi.

Letos v prometnih nesrečah umrlo 59 ljudi

Kot je poročala TV Slovenija, je policija v prvi polovici letošnjega leta obravnavala več kot 6800 prometnih nesreč. Do danes se je zgodilo že 59 nesreč s smrtnim izidom. Samo ta teden je na cesti ugasnilo pet življenj. Za primerjavo – lani sta v vsem letu v prometnih nesrečah umrla 102 človeka.

Lani je na naših cestah umrlo največ voznikov osebnih avtomobilov – 29. Veliko žrtev je bilo tudi med vozniki enoslednih motornih vozil (23), kar 20 tudi med potniki. 15 je bilo pešcev, devet kolesarjev.

V prometni nesreči umrli štirje ljudje