Foto: Občina Medvode
Foto: Občina Medvode

Kot so navedli na Policijski upravi Ljubljana, so bili o požaru obveščeni okoli 13. ure. Po navedbah policije je to požar večjega obsega na objektu, velikem 40 krat 80 metrov, streha pa je prekrita s sončnimi celicami.

Na kraju posredujejo gasilci, ki zaradi velikega obsega pogorišča zagotavljajo požarno varnost. Požar še ni v celoti pogašen. Policisti so kraj zavarovali in zbirajo prva obvestila. Ko bodo na kraju vzpostavljene ustrezne razmere, bodo kriminalisti začeli ogled in ugotavljanje vzroka za nastanek požara, kar bo predvidoma jutri, so v dopolnjenem sporočilu zapisali policisti.

V požaru je nastala večja gospodarska škoda, saj je pogorelo celotno ostrešje večjega gospodarskega poslopja, na katerem je bila tudi sončna elektrarna. Del stavbe se je porušil. Po do zdaj znanih podatkih v požaru ni bil nihče poškodovan, prav tako so bile iz poslopja rešene vse živali, ki niso poškodovane, so še navedli policisti.

Živino je iz poslopja nepoškodovano rešil lastnik kmetije, je poročal Radio Slovenija, nastala pa je večja gospodarska škoda.

Vse okoliške prebivalce prosijo, naj se ne približujejo objektu in naj ne ovirajo dela reševalnih služb. Nevarnosti razširjanja dima ni več.

Požar v Zavrhu pod Šmarno goro