Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sodba je zdaj postala pravnomočna, poročajo Delo, Primorske in Slovenske novice. Senat višjega sodišča je namreč zavrnil pritožbo Mitje Podgornika, odvetnika Dragana Kukanje. Kukanji se bo v prestano zaporno kazen štelo tudi obdobje treh let, ki jih je doslej že prebil v zaporu in priporu.

Višji sodniki so Kukanji jeseni 2020 zaradi nasilja v družini in surovega ravnanja prisodili tri leta in pol zapora, sodbo zaradi uboja pa so tedaj razveljavili in jo vrnili v ponovno sojenje.

Na ponovljenem sojenju maja 2021 so ga zaradi povzročitve hudih telesnih poškodb in uboja ostarele matere obsodili na 14 let in pol zaporne kazni. Tožilstvo je sicer zanj predlagalo skupno 16 let zaporne kazni, za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe dve leti in za uboj 91-letne matere 11 let. Tri leta in pol zaporne kazni pa je še na prvem sojenju v lanskem letu Kukanja dobil za surovo ravnanje z mladoletno osebo in nasilje v družini, kar je potrdilo tudi Višje sodišče v Kopru.

Senat novogoriškega okrožnega sodišča je po ponovnem sojenju maja lani sledil obtožbi in Kukanji zaradi hude poškodbe prisodil dve leti zapora, zaradi uboja pa deset let, kazni je nato združil z že pravnomočno kaznijo zaradi nasilja in surovega ravnanja ter mu prisodil 14 let in pol zapora, pišejo Primorske novice.

Kukanja je v noči na 4. september 2018 svojo mamo večkrat pretepel, ta je zjutraj po večurnem fizičnem nasilju umrla.