Moški je v vozilu prevažal tudi dva psa in ju pozval, naj napadeta policista, a sta psa namesto tega napadla njega in ga pri tem lažje poškodovala. (Fotografija je simbolična.) Foto: PU Novo mesto
Moški je v vozilu prevažal tudi dva psa in ju pozval, naj napadeta policista, a sta psa namesto tega napadla njega in ga pri tem lažje poškodovala. (Fotografija je simbolična.) Foto: PU Novo mesto

Incident na avtocestnem priključku Novo mesto vzhod se je zgodil v četrtek okoli 8. ure, policista pa sta ob preverjanju v evidencah ugotovila, da je 35-letnik večkratni kršilec cestnoprometnih predpisov, ki poleg tega nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Med postopkom se je kršilec nedostojno vedel, policistoma je grozil in ju napadel, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Moški je v vozilu prevažal tudi dva psa in ju pozval, naj napadeta policista, a sta psa namesto tega napadla njega in ga pri tem lažje poškodovala. Da bi obvladala 35-letnika, sta policista uporabila prisilna sredstva, psa pa sta zadržala do prihoda uslužbenca zavetišča. V nadaljnjem postopku so ugotovili, da je moški vozil avtomobil pod vplivom prepovedanih drog. Hitri test je potrdil prisotnost kokaina, amfetaminov, opiatov in THC-ja. Opravljanje strokovnega pregleda je moški odklonil.

Policija je poleg tega ugotovila, da 35-letnik ni bil lastnik psov, ki ju je prevažal v avtomobilu. Osumljenec je namreč pred časom vlomil v prostore zavetišča v okolici Novega mesta in ju od tam ukradel. Policisti in kriminalisti nadaljujejo ugotavljanje okoliščin kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja, maščevanja uradni osebi in tatvine. Po končani preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so še zapisali na policiji.

Policist je moral odkočiti, sicer bi ga 22-letnik zbil z avtomobilom. Foto: MMC RTV SLO
Policist je moral odkočiti, sicer bi ga 22-letnik zbil z avtomobilom. Foto: MMC RTV SLO

22-letniku zasegli že 27. vozilo

Policisti so v okviru poostrenega nadzora hitrosti nenaveden incident obravnavali tudi v Grosuplju.

V sredo popoldne so na kontrolni točki želeli ustaviti 22-letnega voznika avtomobila, ki pa na njihove znake ni ustavil. Namesto tega je zapeljal proti policistu, ki je moral odskočiti, da bi se izognil trčenju. Policisti so zapeljali za voznikom in ga kmalu izsledili v bližini. Zasegli so mu vozilo, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

V postopku so ugotovili, da gre za večkratnega kršilca cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V zadnjih štirih letih so osumljenemu tudi zasegli več vozil – 26 avtomobilov, moped in tovorno vozilo. Zoper njega bodo na pristojno okrajno sodišče podali obdolžilni predlog zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov. Policisti bodo nadaljevali tudi zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.