Voznik je zapeljal z vozišča in trčil v zid. Foto: BoBo
Voznik je zapeljal z vozišča in trčil v zid. Foto: BoBo

Iz Generalne policijske uprave so sporočili, da se je nesreča zgodila, ko je 20-letni voznik osebnega avtomobila peljal po klancu navzdol zunaj naselja Zali Breg, iz smeri Šmartnega proti naselju Dobrovo.

Pred vasjo Zali Breg je po izpeljavi ostrega levega nepreglednega ovinka preko neprekinjene sredinske črte prehitel pred seboj vozeče osebno vozilo. Po prehitevanju je z vozilom zapeljal na desno smerno vozišče in nato pripeljal v blagi levi pregledni ovinek.

Zaradi neprilagojene hitrosti je 20-letni voznik zapeljal v desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje.

Nato je po travnati površini vozil še približno 40 metrov, ko je njegovo vozilo zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozil grmičevje ene od stanovanjskih hiš. Vozilo je nato zaneslo v levo preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom avtomobila zaletel v betonski zid ob levi strani ceste. Pri tem se je odbilo v desno in se prevrnilo na streho.

20-letni voznik je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in so ga reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, 48-letni sopotnik, italijanski državljan, pa je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Policija je o prometni nesreči obvestila pristojne pravosodne organe, obveščeni so bili tudi italijanski varnostni organi.