Gre že za drugi primer divje vožnje voznika začetnika v enem tednu. Foto: Policija
Gre že za drugi primer divje vožnje voznika začetnika v enem tednu. Foto: Policija

Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in na sodišče podali obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana in dodali, da vozniku grozi globa v znesku 1200 evrov, izrekli pa so mu tudi devet kazenskih točk.

Sicer pa ne gre za osamljen primer neodgovorne vožnje. Policisti so prejšnji teden obravnavali voznika začetnika, ki je na odseku ljubljanske obvoznice vozil s povprečno hitrostjo 201 kilometer na uro.

Takšna neodgovorna vožnja kot tudi vsaka kršitev prometnih pravil povečuje možnost za nastanek prometnih nesreč, ki imajo lahko tudi hude posledice, znova opozarjajo na policiji.

Vse voznike pozivajo, naj vozijo strpno, s primerno hitrostjo, nikakor pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi. "S svojim ravnanjem ne ogrožajte sebe in drugih. Ker se bliža čas pustovanj, velja še posebej opozoriti, da za volan ne sedite s pustno masko, saj je to nevarno in prepovedano. Pustna maska vam zakriva pogled, če pa sta prisotna še alkohol in hitrost, pa je nesreča skoraj neizogibna," so še opozorili.