Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kriminalisti so doslej podrobno pregledali okolico in del notranjosti pogorele zgradbe, opravili so tudi več pogovorov. Še vedno preverjajo okoliščine požara oziroma iščejo sledi, ki bi lahko razjasnile vzrok požara. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, ta še ni znan, hkrati pa za zdaj ne kaže, da bi šlo pri vžigu za kaznivo dejanje.

Sorodna novica Ponoči zagorel Majdičev mlin v Kranju, ogenj močno poškodoval tudi hidroelektrarno

Požar so med "rednim nadzorom območja" v ponedeljek ob 23.30 opazili policisti, ogenj je bil takrat že popolnoma razvit, v okolici niso opazili nikogar. Zagorelo je v notranjosti zgradbe, ogenj pa se je z notranje strani hitro razširil na celoten zapuščen objekt, katerega notranjost je bila popolnoma lesena.

Na PU-ju Kranj prebivalce in mimoidoče opozarjajo, da je objekt nevaren in da je zadrževanje na tem območju še naprej prepovedano. Prav tako je še od sredine do krožišča še vedno zaprt Jelenov klanec. Zaprta ostaja tudi smer železniška postaja – krožišče, iz smeri Planine po Savski cesti proti železniški postaji pa promet poteka enosmerno.

Poveljnik kranjske civilne zaščite Sašo Govekar je pojasnil, da si bodo prizadevali čim prej sprostiti promet po Jelenovem klancu vsaj po eni strani ceste. Vendar v času požarne straže, dokler v objektu še vedno tli, to ni mogoče, saj gasilska lestev potrebuje več prostora. Tudi vhod v sam objekt oziroma v njegov osrednji del še vedno ni možen. Osnovno statično poročilo o tem, ali je varno vanj vstopiti, pričakujejo v četrtek.

So pa lahko po opravljenem pregledu elektroinstalacij danes v električno omrežje ponovno priklopili štiri stanovanja v sosednjem objektu. Nevseljivo ostaja le stanovanje, v katerem je bila zaradi gasilske intervencije odprta streha. Stanovalci pa začasno bivajo pri sorodnikih, je povedal Govekar.

Policija prosi priče, ki imajo kakršne koli informacije o morebitnem dogajanju na območju Majdičevega mlina, naj jih sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Zakaj je zagorelo v Kranju