Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO

Hči, ki je očetovo nasilje in grožnje prenašala trideset let, je očeta med drugim prijavila tudi zaradi poskusa uboja, poročata časopisa Delo in Slovenske novice.

Po pisanju Dela je spomladi leta 2016 Zlatan Grgić od hčere zahteval, naj leže na sedežno garnituro, vanjo pa uperil pištolo. Vrgla se je na tla, krogla pa je prebila kavč in poškodovala steno. To je bil le eden od nasilnih dogodkov, Grgić je bil po poročanju časopisa nasilen tudi do sina svoje hčere.

Obtožnica je tako 68-letnika sprva bremenila tudi poskusa uboja hčerke, a je tožilstvo pozneje nekoliko spremenilo obtožbo. V delu, ki govori o poskusu uboja, jo je omililo, saj kljub dokazanemu streljanju na hčer ni bil dokazan naklep, da jo je hotel ubiti, zato je to dejanje zaobjeto v očitkih o družinskem nasilju, so pojasnili v časopisih.

Za družinsko nasilje je sodišče Grčiću izreklo najvišjo mogočo kazen, in sicer pet let zapora. Za preostala kazniva dejanja pa je bil obsojen na štiri leta, tako da enotna kazen znaša 8 let in 11 mesecev zapora, poročata časopisa. Tožilka je v sklepni besedi predlagala eno leto zaporne kazni več.