Za umor v Krkavčah je Matić dobil najvišjo mogočo kazen. Foto: MMC RTV SLO/Nataša Mihelič

Sodišče je odločilo, da je Matić kriv obeh umorov, in mu za vsako dejanje prisodil po 25 let zapora, nato pa izreklo enotno kazen 30 let zapora. Pri tem je sledilo predlogu tožilstva. Obenem so Matiću do pravnomočnosti sodbe podaljšali pripor, dedinji po pokojnem zakonskem paru pa je sodišče napotilo na pravdo. Ne Matić ne njegov zagovornik Branko Gvozdić nista bila prisotna ob izreku sodbe.

Najvišjo možno kazen je sodišče Matiću izreklo, ker je ravnal iz koristoljubja in drugih nizkotnih vzgibov. Kot je pojasnil Glavina, je obsojeni moril, da bi obdržal denar in premoženje, ki bi ju moral po odločitvi sodišča sicer vrniti pokojni, pri tem pa je do obeh žrtev zaradi dalj časa trajajočih sodnih sporov gojil maščevanje in mržnjo.

Skozi dolg in temeljit dokazni postopek so nedvoumno ugotovili, da je Matić zagrešil oba umora, pri čemer je ravnal brutalno in hladnokrvno, ko je s topim predmetom presenetil najprej moškega, nato pa še njegovo ženo. Po prepričanju sodišča tudi ne vzdržijo Matićeve trditve, da sta ga umorjena napadla in da naj bi ravnal v silobranu.

Tudi iz izvedenskih mnenj izhaja, da je bil Matić v času umorov prišteven in da je bil torej sposoben razumeti svoja dejanja in se obvladati. Ne nazadnje pa Matić v procesu svojih dejanj ni obžaloval, ampak se je v svojem zagovoru predstavil kot žrtev, je sodnik Glavina še navedel v obrazložitvi sodbe.