Del zavitkov s prepovedanimi drogami, ki so jih pri osumljencu zasegli celjski kriminalisti. Foto: PU Celje
Del zavitkov s prepovedanimi drogami, ki so jih pri osumljencu zasegli celjski kriminalisti. Foto: PU Celje

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja so celjski kriminalisti ugotovili, da je bil 42-letni državljan BiH-a 5. septembra umorjen s strelnim orožjem, storilec pa je s kraja dejanja pobegnil.

Kot so sporočili Policijske uprave (PU) Celje, so pri osumljencu, 44-letnem slovenskem državljanu, nato opravili 11 hišnih preiskav v več objektih. V montažnem prostoru, zgrajenem znotraj večjega poslovnega objekta, so kriminalisti našli več kot 50 kilogramov različnih prepovedanih drog. Osumljen je tudi izsiljevanja, saj je ljudem iz kroga umorjenega z več telefonskih številk grozil s smrtjo, če mu ne bodo izplačale večje vsote denarja.

V eni izmed hišnih preiskav, v kateri so zasegli drogo, je policija zalotila tudi 44-letnega državljana Srbije, z začasnim prebivališčem v Sloveniji. Odvzeli so mu prostost zaradi suma, da je skupaj z osumljencem umora vpleten v kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja je policija ugotovila, da je poleg omenjenih dveh moških kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami osumljen tudi za zdaj še neznani storilec.

Tako 44-letnega slovenskega državljana kot tudi 44-letnega srbskega državljana so kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema najprej odredil sodno pridržanje in nato pripor. Intenzivna preiskava kaznivega dejanja umora, kakor tudi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami še vedno poteka – ugotavljajo, katere osebe bi bile lahko še vpletene v omenjeni kaznivi dejanji.

Priprli osumljenca za umor