Župan Kamnika Matej Slapar je dogodek označil za
Župan Kamnika Matej Slapar je dogodek označil za "nasilno in nedopustno dejanje poškodovanja tuje lastnine". Foto: Facebook/Matej Slapar

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je v Kamniku ponoči zagorel manjši leseni objekt, ki se je razširil na zabojnik, kombi in osebni vozili. Da je zagorel zabojnik za opravljanje hitrih testov na novi koronavirus, so potrdili pri Prostovoljnem gasilskem društvu Kamnik. Na kraju požara so gasilci našli tudi liste z napisi, ki pozivajo k svobodi ljudstva in ustavitvi "PCT terorja". "Ljudstvo vam bo sodilo za vaše zločine, zelo kmalu," je še zapisano na listih.

Foto: Matjaž Srša
Foto: Matjaž Srša

"Gre za nasilno in nedopustno dejanje poškodovanja tuje lastnine," se je na dogodek odzval kamniški župan Matej Slapar. Po njegovih navedbah so bili v požaru poškodovani tudi trije avtomobili. "Na kraju je ves čas policija. Verjamem, da bo primer raziskan, osumljenec/osumljenci pa sankcionirani. Apeliram na vse, ki zanikate virus (ki je prisoten in smrtonosen po celem svetu), da ste strpni, kajti nasilje nikoli ne prinese nič dobrega," je na Facebooku zapisal Slapar. Zagotovil je, da bodo v kamniški občini testiranja tudi v prihodnje zagotovili po ustaljenem urniku.

V dogodku sicer ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode, so dodali na policiji. Vzrok požara še ni znan, policisti pa še zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodka. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Občane Kamnika in Komenda pa obveščajo, da kljub požaru danes nadaljujejo izvajanje hitrega testiranja po predvideni časovnici. Občinski štab kamniške civilne zaščite in občina sta skupaj z Zdravstvenim zavodom Zdravje Ljubljana zagotovila, da bo na lokaciji mobilna enota lahko nemoteno izvajala hitro testiranje tako danes kot tudi v petek. Testiranje pa bodo tudi v prihodnje zagotovili po ustaljenem urniku, so napovedali.

Na pogorišču našli letake s pozivi proti PCT-pogojem
V Kamniku zagorel zabojnik za hitro testiranje