44-letnik je policista napadel, ko sta voznico pod vplivom alkohola pripeljala domov. Foto: BoBo
44-letnik je policista napadel, ko sta voznico pod vplivom alkohola pripeljala domov. Foto: BoBo

Kot so dogajanje povzeli na Policijski upravi (PU) Koper, so v soboto okoli ene ure zjutraj policisti v Ilirski Bistrici ustavili 35-letno domačinko za volanom avtomobila ter z alkotestom testirali, ali vozi pod vplivom alkohola. Medtem se je njen 44-letni mož nedostojno vedel do policistov, kričal in grozil. Ker se ženska ni strinjala z rezultatom alkotesta, so jo odpeljali na pregled v zdravstveni dom, njen mož pa je odšel domov.

Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali domov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik stopil k policijskemu vozilu, nenadoma odprl vrata in začel pretepati policista. Njegova kolegica je stopila iz vozila, da bi sodelavcu pomagala. Tedaj pa sta pristopili še žena in mati nasilneža in policistki preprečevali, da bi prišla do napadalca. Policistka je zato zoper moškega uporabila plinski razpršilec, so pojasnili na PU-ju Koper.

Policista sta poiskala zdravniško pomoč
Tedaj se je napadalec lotil še policistke, jo zagrabil za lase in vlekel po tleh. Ko je opazil, da je policist prišel iz avtomobila, je stekel do hiše. Policist je stopil za njim, nasilnež pa ga je tedaj brcnil v glavo in ga poškodoval. Policista sta po vsem tem zapustila kraj dogajanja in poiskala zdravniško pomoč v zdravstvenem domu, so še zapisali na policiji.

Kriminalisti bodo 44-letnega nasilneža ovadili za kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Čaka ga tudi globa zaradi neprimernega obnašanja do policistov med kontrolo prometa.

Njegovo ženo in mamo, ki sta se vmešali v postopek ter z odrivanjem preprečevali, da bi policistka pomagala policistu, pa čaka kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še zapisali na PU-ju Koper.