Foto: Goran Rovan
Foto: Goran Rovan

Po neuradnih informacijah spletnega portala Dolenjski list so kriminalisti ovadili nekdanjo predsednico uprave trebanjskega Trima Tatjano Fink.

Novomeški kriminalisti so, kot so sporočili s tamkajšnje policijske uprave, ugotovili, "da je ena izmed osumljenk kot predsednica uprave slovenske družbe zlorabila svoj položaj in podpisala več kreditnih pogodb, pridobljena sredstva pa so bila uporabljena za menedžerski prevzem te iste družbe".

Druga osumljenca sta bila po njihovih informacijah sopodpisnika pogodb in direktorja družbe, ki je posojilo prejela. V skladu z določili zakona je šlo za prepovedano finančno pomoč, posledica storitve kaznivega dejanja, ki je nastala za gospodarsko družbo, ki je dala posojilo, pa je premoženjska škoda več kot 4,10 milijona evrov.

Finkova je Trimo vodila več kot 20 let, v tem času pa je skupaj z drugimi menedžerji Trima prek družbe Trimo Investments postala 57-odstotna lastnica Trima. Nadzorni svet Trima jo je z mesta predsednice uprave razrešil februarja 2014, po dogovoru z bankami upnicami, ki so dokapitalizirale Trimo in odpravile plačilno nesposobnost.