Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da so bili o nesreči obveščeni okoli 18. ure. Po do zdaj zbranih obvestilih je bil v trčenju v transformatorsko postajo udeležen le voznik osebnega vozila, ki je na Pokopališki ulici zapeljal čez rondo Žale in nato z vozišča na zelenico do transformatorske postaje, kjer je trčil v objekt, vozilo pa je zagorelo.

Voznik, ki je vozilo zapustil, je potreboval zdravniško oskrbo, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter druge ekipe, ki odpravljajo posledice dogodka.

Vzrok in okoliščine dogodka še niso v celoti pojasnjeni, to pa bi se lahko zgodilo tudi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja voznika, so še zapisali ljubljanski policisti in dodali, da še zbirajo obvestila.

Po navedbah okoliških prebivalcev se je slišal glasen pok, nato pa so za nekaj časa ostali brez električne energije, poroča STA.

Reševalci še vedno posredujejo na kraju dogodka. Foto: BoBo
Reševalci še vedno posredujejo na kraju dogodka. Foto: BoBo

Kot so še dodali na PU-ju Ljubljana, je na širšem območju Most in Bežigrada še vedno motena oskrba z električno energijo, moteno je tudi delovanje semaforjev: "Vse udeležence v prometu pozivamo, naj bodo pri vožnji skozi križišča previdni in naj prilagodijo hitrost vožnje, enako velja za pešce, ki naj to upoštevajo pri prečkanju vozišč."

Foto: BoBo
Foto: BoBo