Foto: BoBo
Foto: BoBo

Pri hišni preiskavi so zasegli skupaj 129 petard različnih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk. Ker gre za prepovedane petarde, bodo zoper 37-letnico uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, za kar je zagrožena globa od 400 do 1.200 evrov.

Pri hišni preiskavi so zasegli še pištolo in brzostrelko z dvema nabojnikoma z naboji ter več kot 350 nabojev različnih kalibrov za avtomatsko in polavtomatsko orožje.

Odkrili so tudi prirejen prostor za gojenje konoplje in zasegli 22 rastlin konoplje skupaj z opremo. Zaseženo konopljo so poslali v analizo v nacionalni forenzični laboratorij. Ob morebitnem pozitivnem rezultatu analize konoplje bodo 37-letnico kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, kar se kaznuje z zaporom od enega do 10 let.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali razstreliva bodo kazensko ovadili še 47-letnika, ki so mu na istem naslovu med hišno preiskavo zasegli omenjeno orožje in strelivo, za kateri niso imeli dovoljenja in ju ne bi smeli imeti v posesti, so zapisali na policiji.

37-letnici so metliški policisti sicer 17. decembra v večernih urah že zasegli 1.401 petardo. 37-letnico so policisti nadzirali med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Rosalnic. Zaradi kršitve zakona o razstrelivih in pirotehničnih izdelkih so že takrat zoper njo uvedli postopek o prekršku, so spomnili v sporočilu za javnost.