Napad se je zgodil malo pred 7. uro na avtobusu ljubljanskega potniškega prometa. Foto: Pixabay
Napad se je zgodil malo pred 7. uro na avtobusu ljubljanskega potniškega prometa. Foto: Pixabay

Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana, je pojasnil, da so bili o napadu na mestnem avtobusu številka 14 obveščeni v ponedeljek malo pred 7. uro zjutraj.

Kriminalistična preiskava je pokazala, da je 39-letna ženska na avtobusnem postajališču za Bežigradom vstopila na avtobus. Za njo je na avtobus vstopilo še nekaj potnikov, nato pa je kot zadnji na avtobus vstopil še njen nekdanji zunajzakonski partner, 42-letni moški. Že ob vstopu na avtobus je moški pri sebi prikrito nosil nož, pristopil do oškodovanke, jo na kratko ogovoril in jo takoj za tem z nožem zabodel v telo.

Oškodovanki je osumljenca uspelo odriniti od sebe, pri tem pa je osumljencu padel nož na tla, ki ga je pobral potnik. V nadaljevanju mu je v pomoč pristopil še en potnik, s katerim sta ga skupaj zadržala do prihoda policije, je pojasnil Zrinski in se potniku "za pogumno in požrtvovalno dejanje" zahvalil.

Policisti so osumljencu odvzeli prostost, za zdaj ostaja v pridržanju. Oškodovanki so takoj nudili zdravniško pomoč, odpeljali so jo na UKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Po navedbah policije je huje poškodovana, vendar ni v smrtni nevarnosti.

"Motiv za izvršitev navedenega kaznivega dejanja še ugotavljamo, je pa zagotovo v povezavi z njuno preteklo zunajzakonsko skupnostjo," je še pojasnil Zrinski in dodal, da osumljenca policija do zdaj še ni obravnavala.

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. Predpisana kazen po kazenskem zakoniku je kazen zapora od petih do petnajstih let, so še sporočili s PU-ja Ljubljana.

Žensko na mestnem avtobusu napadel nekdanji partner