Savinja. Foto: BoBo
Savinja. Foto: BoBo

Policija identiteto pokojne še ugotavlja. Gre za žensko, staro od 60 do 70 let, visoko okoli 165 cm, rjavo sivih las, segajočih čez ramena, in rjavih oči.

Kot so sporočili iz PU Celje, so policiste v soboto nekaj po 9. uri obvestili, da so v Savinji v Celju, v bližini mestnega kopališča, opazili žensko, ki jo je nosila voda.

Gasilci so jo v bližini celjskega doma upokojencev rešili iz vode, na kraju dogodka pa so ji pomoč nudili reševalci, ki so jo nato odpeljali v bolnišnico, vendar je tam pozneje umrla.

Neznana ženska, katere identiteto policija še preverja, je bila oblečena v svetlo rjavo majico z napisom Jeans West, črne hlače in črno zimsko jakno s kapuco. Obuta je bila v temnejše čevlje.

Pri sebi je imela rdeča očala s črno vrvico, okoli vratu je nosila opornico. Preiskava o tem, kje bi lahko neznanka padla ali skočila v vodo, še poteka.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pokojni ženski, da to sporočijo na telefonsko številko policijske postaje Celje 03 54 26 400 ali na telefonsko številko 113.