V V Surovini gorelo že večkrat. Nazadnje v začetku aprila, zadnji večji požar pa je izbruhnil v začetku marca. Foto: BoBo
V V Surovini gorelo že večkrat. Nazadnje v začetku aprila, zadnji večji požar pa je izbruhnil v začetku marca. Foto: BoBo

Kot so sporočili z inšpektorata za okolje in prostor, so bili o požaru obveščeni, ko bo to mogoče, pa bo njihova inšpektorica v podjetju opravila tudi nadzor. Požar so mariborski poklicni gasilci pogasili ob pomoči prostovoljnih gasilcev iz Brezja, pri gašenju pa so z delovnimi stroji pomagali tudi delavci podjetja.

V Surovini je sicer že večkrat gorelo, nazadnje v začetku aprila. Zadnji večji požar pa je izbruhnil v začetku marca, ko je zaradi samovžiga odpadkov zagorelo v hali z nenevarnimi odpadki, v kateri je bilo nekaj več kot 4000 ton odpadkov, vendar niso vsi pogoreli.

Ker prevzemniki v tujini zapirajo vrata, je velika težava izvoz zbranih odpadnih surovin. Odpadki se zato predolgo skladiščijo, kar povečuje možnost za nastanek požarov. V Surovini so medtem začeli voziti odpadke v Anhovo, s čimer naj bi zmanjšali količino skladiščenih odpadkov. Po besedah direktorja podjetja Jureta Fišerja nameravajo letos tja prepeljati okoli 10.000 ton odpadkov, a je dinamika enakomerno razdeljena čez celo leto.