Osumljeni je od 7. marca v priporu na Povšetovi v Ljubljani. Foto: BoBo
Osumljeni je od 7. marca v priporu na Povšetovi v Ljubljani. Foto: BoBo

Gre za nekdanje dekle Abramova, ki naj bi jo umoril leta 2015 v Pernovem pri Žalcu. Abramov naj bi smrt 24-letnega dekleta povzročil med čiščenjem orožja. Okoliščine smrti so policisti ves čas intenzivno preiskovali. Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki nakazujejo na morebitno storitev naklepnega kaznivega dejanja.

V priporu zaradi suma zavarovalniške goljufije
Osumljeni je sicer od 7. marca v priporu na Povšetovi v Ljubljani zaradi suma zavarovalniške goljufije. Štirje osumljenci iz Ljubljane so namreč pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica, ki je novo dekle Abramova, namerno odrezala roko nad zapestjem.

V teh dneh pa se je v javnosti pojavila informacija, da je Abramov sodišču posredoval informacijo, da ponuja milijon evrov varščine, če njega in njegovo dekle izpustijo iz pripora.
Na žalskem okrajnem sodišču je v četrtek potekala obravnava zoper Abramova zaradi posojila, ki ga ni odplačal mami nekdanjega dekleta. V svojem zagovoru je Abramov ponovil besede s februarskega predobravnavnega naroka, da ni kriv kaznivega dejanja goljufije.

Obsojen zaradi goljufije
Mami nekdanjega dekleta naj bi dolgoval 17.000 evrov posojila, mama pokojnega dekleta pa je zanj posojilo vzela nekaj mesecev pred smrtjo hčerke. Višje sodišče pa je zoper Abramova pred kratkim tudi potrdilo pogojno obsodilno obsodbo zaradi goljufije pri izposoji denarja. Pri tem je 29-letnik med drugim zastavil tudi prstan pokojnega 24-letnega dekleta.