Informacijske stojnice ob tednu Evrope so postavljene na Prešernovem trgu, na Šuštarskem mostu in na Tomšičevi ulici. Foto: RTV SLO
Informacijske stojnice ob tednu Evrope so postavljene na Prešernovem trgu, na Šuštarskem mostu in na Tomšičevi ulici. Foto: RTV SLO
Informacijska stojnica
Pozabavate se lahko z evrokvizom. Foto: RTV SLO
Začel se je teden Evrope

V središču Ljubljane bodo lahko mimoidoči na informacijskih stojnicah dobili publikacije o EU-ju in preizkusili svoje znanje o povezavi na priložnostnem kvizu. Po Ljubljanici bo začela voziti ladjica, okrašena z logom 50. obletnice in s simboli Unije.

V hiši EU-ja v Ljubljani pa je že od petka odprta tudi razstava z naslovom Ustvarjalnih 50, ki predstavlja 50 portretov ljudi, starih od enega do 50 let. Razstavo dopolnjujejo nagrajeni izdelki natečajev projekta Pomladni dan v Evropi.

Pestro bo tudi v Centru Evropa
V Centru Evropa v prihodnjem tednu pripravljajo potopisna predavanja, obiskovalci pa bodo na dan Evrope (9. maj) lahko odkrivali tudi kulinarične dobrote članic Unije.

Poskrbljeno bo tudi za filmske sladokusce, ki bodo lahko uživali v sklopu filmskih produkcij in okroglih miz s skupnim naslovom Evropa skozi gibljive slike. Filme od Fellinija do Trierja si bo mogoče ogledati v Kinoteki.

V parlamentu o podnebnih spremembah
Dogajanje v tednu Evrope bo strnjeno okrog torka, 8. maja, in srede, 9. maja, ko praznujemo dan Evrope - na predvečer praznika bo na Mestnem trgu v Ljubljani koncert slovenskih in zimzelenih popevk, z ljubljanskega gradu pa bo prestolnico razsvetil ognjemet.

V DZ-ju v tednu Evrope prirejajo razpravo o podnebnih spremembah in njihovem vplivu na okolje, 9. 5. pa bo potekala tudi slavnostna seja matičnega odbora. Rdeča nit letošnjega praznovanja je 50. obletnica podpisa Rimske pogodbe.

Začel se je teden Evrope