Foto:
Foto:

Deset prijav so dobili v soboto, prav toliko pa tudi v nedeljo. Državni podsekretar na ministrstvu za notranje zadeve Bojan Trnovšek je povedal, da se je največ, devet kršitev, nanašalo na letake, ki so jih občani našli v nabiralnikih.

Pet kršitev so ugotovili v lokalnih medijih, prav toliko pa jih je bilo povezanih s plakati. Poleg tega je dežurna služba ministrstva za notranje zadeve dobila prijavo tudi zaradi agitiranja. Med kršitvami, povezanimi z mediji, so se štiri kršitve nanašale na televizijske postaje, ena pa na kršitev na radijski postaji.

Med kršitvami, povezanimi s plakatiranjem, so se tri nanašale na trganje oziroma prelepljanje plakatov, dve pa na nameščanje novih. Največ kršitev volilnega molka so zabeležili v Ljubljani, in sicer šest, tri pa v Mariboru. Po eno kršitev pa so prijavili v Velenju, Murski Soboti, Kopru, Hrastniku, Ilirski Bistrici, Šempetru pri Gorici, Postojni, Gornji Radgoni, Izoli, Središču ob Dravi ter na Ptuju. Prijavljene kršitve pristojni organi še preverjajo na terenu; če bodo ugotovili, da je dejansko šlo za kršenje volilnega molka, bodo morebitne kršitelje prijavili sodniku za prekrške.