Foto:
Foto:
Pano, ki grške volivce vabi, da oddajo svoj glas.

Eno prijavo so prijeli ponoči, ostale pa čez dan. Tri kršitve so povezane s predvajanjem spotov in se nanašajo na lokalne medije, ostale pa na najdene letake. Kršitve naj bi se zgodile na območju Štajerske, Ljubljane z okolico in Primorske.

Molk traja do zaprtja volišč
Volilna kampanja pred nedeljskimi volitvami za Evropski parlament se je zaključila opolnoči, ko je nastopil volilni molk. Trajal bo do zaprtja volišč, torej do nedelje do 19. ure. V času volilnega molka je prepovedana sleherna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov ali katero od političnih strank.

Gre za vsa politično propagandna sporočila in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivcev pri glasovanju o kandidatih. Zlasti pa se nanaša na volilno propagando v javnih glasilih in drugih sredstvih javnega obveščanja, plakatiranje in predvolilne shode oziroma vsa politična propagandna sporočila, katerih namen je vplivati na odločanje volivcev..

Na notranjem ministrstvu bodo prijave kršitev sprejemali čez dan, in sicer v soboto in nedeljo od 7. do 19. ure na številki 080-21-13. V preostalem času lahko državljani kršitve prijavijo na številko 080-12-00.