Foto: BoBo
Foto: BoBo

Da naj bi hotele Lev, uHotel in Union prevzela španska Grupo Hotusa, so poročale Finance.

Iz omenjenih družb so Ljubljansko borzo obvestili, da bo pri njihovem poslovanju v kratkem prišlo do poslovno pomembne informacije oz. dogodka, ki bi lahko občutno vplival na prihodnje poslovanje družbe.

Ob ustavitvi trgovanje z delnicami Equinoxa je Ljubljanska borza začasno ustavila tudi trgovanje z delnicami Union Hotels Collection, ki upravlja ljubljanske hotelske nepremičnine v lasti Equinoxa.

Več o pomembnem poslu bo Equinox razkril na četrtkovi novinarski konferenci, ustavitev trgovanja z omenjenimi delnicami naj bi predvidoma trajala do konca četrtkovega trgovalnega dneva.

Matej Rigelnik, ki vodi družbi, za Finance ni želel komentirati neuradne informacije, da bo oddal upravljanje hotelov, najprej Leva in Uniona in kmalu še hotela Central.

Po neuradnih informacijah omenjenega časopisa bo upravljanje hotelov Lev, uHotel in Union prevzela španska družba Grupo Hotusa. Nepremičnini bosta ostali v lasti Equinoxa, Španci bodo za 20 let prevzeli upravljanje hotelirskega posla.

Kmalu naj bi sledil še podpis upravljavske pogodbe z latvijskim upravljavcem Mogotel Hotel Group, ki bo pod blagovno znamko Ibis prevzel upravljanje trizvezdičnega hotela Central in "pripadajočega" hostla The Fuzzy Log, še navajajo Finance.

Po njihovih informacijah je sicer Rigelnik odkup upravljavskih pravic ponudil tudi zaposlenim, a zanimanja ni bilo.