Foto: BoBo
Foto: BoBo

Čisti dobiček skupine je bil tako lani v primerjavi z letom 2021 višji za 18 odstotkov, dobiček iz poslovanja pa za sedem odstotkov, so danes sporočili iz Krke, potem ko se je z nerevidiranimi izkazi poslovanja v sredo seznanil nadzorni svet družbe. Ta bo letno poročilo objavila 13. aprila.

Krka je imela lani rekordno prodajo. Prihodki skupine so namreč nanesli 1,7 milijarde evrov, kar je 10 odstotkov več kot leto prej. V zadnjem petletnem obdobju je bila povprečna letna stopnja rasti prodaje 6,3-odstotna.

Predsednik uprave in generalni direktor družbe Jože Colarič je v današnjem sporočilu za javnost ponovil, da lanski poslovni rezultati kažejo, da so odzivni in dobro pripravljeni, da se lahko v spremenjenih okoliščinah poslovanja z odpornim poslovnim modelom vertikalne integracije nemudoma prilagodijo priložnostim in izzivom. "Tako bomo nadaljevali tudi v prihodnje," je zatrdil.

Družba Krka je lani po nerevidiranih podatkih ustvarila prihodke od prodaje v višini 1,6 milijarde evrov, kar je 12 odstotkov več kot v letu 2021. Dobiček iz poslovanja je bil večji za 31 odstotkov in je znašal 357,9 milijona evrov, čisti dobiček v višini 348,2 milijona evrov pa se je okrepil za 42 odstotkov.